Foto Hans 1 Jaar Gedetacheerd

Het verhaal van

Hans Wiertz

Foto Hans 1 Jaar Gedetacheerd


“Als iemand mij anderhalf jaar geleden had verteld wat ik nu voor werk doe, had ik die persoon voor gek verklaard.”

Hans Wiertz heeft altijd gewerkt als chef-kok, maar werd in 2018 getroffen door Acute Leukemie. Hierop volgden vele behandelingen. Uiteindelijk sloeg in 2019 de stamceltransplantatie aan en werd hij genezen verklaard. Hans dacht in deze periode veel na over zijn toekomst. Hij wist één ding zeker: hij wilde meer tijd doorbrengen met zijn kinderen, wat bij het werken in de horeca niet vanzelfsprekend was. Na zijn revalidatie periode meldde Hans zich in het voorjaar van 2021 bij WIL Groep. Hij wilde een zij-instroom traject volgen in de techniek. Tijdens het intakegesprek kwamen we tot de conclusie dat de elektrotechniek weleens een passende keuze zou kunnen zijn. Samen met twee andere zij-instromers is Hans gestart met de WIL Bootcamp training waarbij hij in 8 dagen de basistheorie en montage technieken heeft aangeleerd. 

Hans moest weer langzaam conditie opbouwen en daarom besloten we te zoeken naar een baan in de elektrische panelenbouw. We zochten een bedrijf dat mee wilde werken aan de re-integratie van Hans met de intentie hem uiteindelijk in vaste dienst te nemen. 

Huisman Etech Experts uit Druten, met een uitgebreide panelenbouw vestiging in Elst, was direct bereid Hans deze kans te geven en samen met WIL Groep het leerwerk traject met hem te starten. Hij startte met 3 dagen van 3 uur en bouwde dit langzaamaan uit naar volledige dagen. Hans werd erg snel opgenomen in de groep en werd uitgebreid ondersteund door collega’s en het management van Huisman. Aansluitend is hij gestart met de Aanvullende Praktijk Training bij IW in de Hubertushal waar WIL Groep de technische opleiding samen mee invulling geeft. Een dag per 2 weken volgde Hans de 15 lessen bij IW waar hij verder werd bijgeschoold. Bij Huisman werd Hans al snel ingezet in het “A-Team”, de Alpha panelen van Siemens, waarvoor hij voor Huisman naar Siemens Duitsland is geweest voor specifieke training. 

Inmiddels bouwt Hans als monteur zelfstandig aan de Siemens Alpha panelen. Hans is op 1 november 2022 een jaar gedetacheerd via WIL Groep en gaat, zoals afgesproken, in dienst bij Huisman Etech Experts. Samen met Jan Hein Stevens, manager van Huisman Panelenbouw, staan we uitgebreid stil bij het proces wat we samen hebben doorlopen met Hans in de hoofdrol. Hans zegt er zelf het volgende over: “Als iemand mij anderhalf jaar geleden had verteld wat ik nu voor werk doe had ik die persoon voor gek verklaard. Ik zit hier bij Huisman helemaal op mijn plek. Ik ben op tijd thuis waardoor ik meer tijd kan doorbrengen met mijn kinderen en ik kijk ernaar uit om mij bij Huisman verder te ontwikkelen.”  Een greep uit onze fijne samenwerkingen

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo